Take the Test! Find out how well you know the four languages of influence.
|

How Well Do You Know the Four Languages of Influence? {Quiz Answers}

SO…HOW WELL DID YOU DO ON LAST WEEK’S QUIZ?
Did you learn the 4 Languages of Influence well?

Have you learned to pick up on language clues in order to know how to best respond…so that you are actually heard? Let’s see! The answers are below in the blanks beside each statement. If you haven’t done the quiz yet, go back to last week’s quiz and take a minute to fill in the blanks. It’s short. Just 12 questions. Then come back here to check your answers. The blanks will read L for Liaison, I for Information, A for Active or D for Dominion.

SCENARIO 1: You are in a meeting and the topic being discussed has caused some conflict. Tension is running high in the room, and you hear these four comments:

1) “All we are doing is sabotaging ourselves. Let’s remember the goal, see who needs to do what, and start working together as a team! Answer: D

2) “I’m not sure we have all the facts. We need to dig a little deeper and be sure everything is out on the table so we can make an educated plan.” Answer: I

3) “Attacking each other’s opinions isn’t helping anything. Why don’t we take a break and meet back up in a couple of hours? I can reserve a room at the restaurant next door for us, and we can discuss this some more over lunch in a more relaxed environment.” Answer: L

4) “Really? Can we just make a decision please, and get on with it?” Answer: A

SCENARIO 2: You and your team are planning a surprise birthday party for your boss and brainstorming ideas on what to do to make it special:

5) “I think we should all write down what we appreciate about her and take turns reading it out loud.” Answer: L

6) “Why don’t we look at the goals we have achieved this past year and blow her away with how much we have accomplished?” Answer: A

7) “Or we could put together a really cool chart that documents all the data we have gathered to make our accomplishments attainable and made this such an awesome year!” Answer: I

8) “We should do a skit! Something that will make her laugh, but has each one of us playing a character that fits the part we played in bringing these accomplishments home!” Answer: D

SCENARIO 3: Your top client has asked for a major project to be delivered two weeks earlier than originally agreed upon, and even the original deadline was cutting it close. The team comes together to discuss how to handle the request:

9) “Look, I have been researching the necessary materials and compiling reports so we can have everything we need to move forward, but there is just so much more to do that if we say yes to this new deadline, we will be doing them a disservice. We will be advancing without the needed data.” Answer: I

10) “This is a client we can’t afford to lose. Let’s just knuckle down, get to work, and get it done!” Answer: A

11) “Let’s be sure we can deliver what we promise. I want everyone to weigh in on their part, where they are in the process, and what is needed to make the requested deadline. If we lay it all out on the table, maybe we can jump in, pick up the slack where needed, and work together to make this happen!” Answer: D

12) “I think we should meet with them face to face and discuss what the issues are. Let them know how much we value them as a client and want to do a great job for them, but if we agree to the deadline we might be compromising our best. I think they would appreciate knowing the reason we are having a hard time committing is because we care about delivering our best to them.”Answer: L

So how do you think you did? Did you learn the languages well? Do you think you would know how to respond, speaking their language, so that they would hear what you are saying better?

You can always review these languages before an upcoming situation where you anticipate they might be needed. Just click here for Liaison (Relationship) Language, The Information Language, The Active Language or the Dominion Language.

I would really appreciate your feedback on how this has impacted you, whether it has helped you, and if you have been able to use it to influence someone. Take a minute and shoot me an email at Brenda@brendaharkins.com. I would love to know!

Happy influencing!
Brenda